Mag ik me even voorstellen?

ikzelf

Ik ben Coos van Spijk, geboren in 1948 in Vlaardingen en overtuigd christen (zie ook persoonlijk). Al vroeg was ik bezig met onze oorsprong wat zich later vertaalde in deze stamboom, maar ook interesse in archeologie en geologie.


Op deze website ziet u dat het enerzijds gaat over onze voorouders - in principe vanuit onze kinderen - en dan heb ik het over de familie van Spijk en dus van mijn veel te vroeg overleden en lieve vrouw Greetje Staal. Van haar ziet u rechts een krijttekening die ze 2 maanden voor overlijden maakte over haar leven (feb. 2005). We missen haar nog altijd heel erg.

Uitgangspunt van de stamboom is het zoeken naar voorouders van zowel Greetje als mij en nu ook die van Isabella, natuurlijk horen daar de kinderen/broers/zussen en kleinkinderen bij. Naast voorouders wil ik nu ook graag de andere families van voorouders er aan toevoegen. Een aantal families zijn "klaar" zoals Staal, Vink, Huizinga, van der Veen, Drop, Harloff. Momenteel is de familie van Spijk op weg een van de grootste families van Nederland te worden. Graag nodig ik u ook om mee te doen en de wereldgrote familie compleet te maken en dat geldt voor alle families!

NB: Alle gegevens zijn naar mijn inzicht betrouwbaar ook al heb ik ook sommige op andere websites familie gevonden. Verreweg de meeste gegevens hebben 'harde' bronnen zoals DTB's enz. Mocht u een complete GEDCOM file willen hebben of een gedeelte, wil ik die graag toesturen: samen sterk!

Op deze familie website vindt u de families van Spijk, Staal en Wangui. Van de eerste 2 families heb ik ook gezocht naar familie van de oudste stamouders van onze grootouders. Na het overlijden van Greetje heb ik mijn nieuwe grote geluk gevonden in Isabella Wangui die ik op safari in Kenia heb leren kennen. Wij trouwden in juli 2006 in Nairobi.

wedding06

Verdere gegevens van mijzelf: na kleuterschool, lagere school, MULO, UTS en HTS was ik eerst werkzaam bij Hoogovens en daarna bij de NAM (Shell). Hier kon ik op 51 jarige leeftijd op vervroegd pensioen. Waarna ik dus alle tijd kreeg om ook van mijn andere hobby's te genieten zoals lange afstand fietsen, wandelen, tuinieren, archeologie en geologie.

Door mijn nieuwe leven met Isabella help ik haar ook met een reisbureau voor safari's en vakanties in Oost Afrika: Kenia, Tanzania en Oeganda nl. Easafas International. Zo heb ik haar leren kennen en is er een nieuwe toekomst samen!

Andere favoriete links:

Hunebedcentrum Borger
Drents museum
land in Kenya

TERUG NAAR HOMEPAGE

In memoriam Greetje Staal

mijnleven
Greetje was werkzaam als onderwijzeres voor zeer moeilijk lerende kinderen, wat voor haar meer een roeping was. Dat ze krijt koos voor deze tekening was geen toeval!

Het groen betekent haar jeugd; het rood haar leven tijdens ons huwelijk en kinderen Jeroen en Jeanine met het rood van de liefde en warmte. Het blauw was haar tijd dat ze moest leven met borstkanker en het zwart is de overgang naar de hemel (gouden poort).
Greetje01

 

In Kenia hebben we ons geconformeerd met kindertehuis St. Mary in Kiambu: bijdragen in elke vorm zijn daar zeer welkom!
Helpt u mee?